SHPËRNDAJE

VRANJE, 1893: Në Vranjë dhe rrethinë, sipas statistikave jetonin rreth 100.000 shqiptarë.

Spastrimi i etnik i Vranjës filloj në vitet 1877-1878 dhe kulmin e arriti në vitin 1912, ku me mijra shqiptarë u vranë dhe u dëbuan nga Vranja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here