SHPËRNDAJE

Sipas nje tradite Shqiptare pretendohet se emri “Shqiptare” (Bij te Shqipes) e ka origjinen nga thenie e Pirros. Pirro gezonte nam per fisnikerine dhe trimerine e tij ne beteje.

Epirotet e quainin “Shqiponje”. Kur dikush levdonte zhdervjelltesine e levizjes se trupave te tij, ai i pergjigjet me krenari se nje gje te tille ishte normale, pasi ushtaret e tij Ishin “Bijte e Shqipes”. Natyrisht u shembellenin fluturimeve te madherishme te mbretit te shpendeve. Sipas nje versioni tjeter, disi te ndryshem, kur trupat e tij thurnin levdata sulmeve te tij te guxishme e te shpejta dhe e quanin “Shqiponje” ai iu pergjigjej se ata ishin Flatrat e tij , qe benin te mundur fluturimin e shpejte te shqiponjes . Thuhet se kjo coi ne adoptimin e ketij emri, te cilin Populli shqiptar e perdore edhe sot e kesaj dite. Pra jo “ALBANE” por “Shqiptare” ose “Bij te Shqipes” !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here