SHPËRNDAJE

​Edhe në atë botë, gati një mijë vjetë më parë, kundershtar të shqiptarëve dhe SHTETIT të tyre ishin Rashka (sllavët-serb) që asokohë s’kishin 100-200 vjetë që kishin zbrit s’pari në tokën arbnore të ballkanit perendimor.

Me sllavet e rashkës (serbet) u ndeshën n’beteja edhe Progoni i Krujës (i ati) edhe Gjini (i biri) edhe Dhimitri (Rex (mbret) i madh Arbnor).
E njëlloje si më vonë Beslidhja Lezhes e (Skenderbeu), që të tre këta pinjoll e princër të Arberit lidhnin marreveshje me shtetet e Europës, me Raguzën, me Perandorinë Romake të Gjermanisë, me dinastitë arbëre të Bizantit e me Italianet andej adriatikut, që të gjitha këto marreveshje ndershteterore bënin, që ne thelb pothuaj të gjithat me prapavi anti-serbe!
Me gjith keto vendet tjera mund të bënin marreveshje e aleanca Arbërit, perveq me Rashkën, sepse ishte e pamundur, ngaqe e gjith gjeopolitika rashke ishte mu shtri n’toka t’shqiptarit se s’kishte ku me u shtri tjetër kund!
»N’luftê me turk e n’luftê me SHKJA o n’gjak bajlozash tu ju la.«

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here