SHPËRNDAJE

Shkruan: Mili BUTKA

Shkronja ‘X’ krejt në të gjitha gjuhët e huaja ka vlerën e ‘ks ose ‘sk’ gjithashtu kjo shkronjë e parë e gjithë njerëzimit dokumentuar, ne gjuhen greeke lexohet edhe: ‘X = hi’. –

Ndërsa Tek gjuha MëM e gjuhëve IE – gjuha shqipe, kjo shkronjë ka vlerën e saj më të parë ‘Xë = Zë, Za; Jetë (Zeus)’ si dhe ‘X’ = Iks

Vetëm duke i vendosur kësaj shkronje përpara fjalën shqipe ‘As’ gjejmë një fjalë të re; një Kod të vërtetë pra kemi: As + Xë = Asxë – Asgjë (Hiç) – Pika infinite – A’xi = Aksi i këtij universi {Dielli – Zeus)


Ndërkohë në gjuhën e lashte shqipe tek dialekti geg kemi: A + Xë = Ashtë Zë – (Zeus)


Por sot dua të ndalem pak tek fjala ‘Natë” fjalë kjo që në gjuhen shqipe ka kuptimin baraz, i/e zanë; i/e mbyllur, i/e errët,
Në fjalorin e lashtë në antikitet, gjejmë fjalën Nix-Niks = Natë?
Nýx-nyktós (=nýchta). (Latin. nox – noctis).
Fiks si në gjuhën e vjeter gjermane: Niks = Ska (X)


Çfarë Ska?


Sigurisht që nuk ka Diell dhe kemi errësirë; N’ iks, në ikje në; A ks/am = T’errët- Darkë, {Duke ju kujtuar se edhe vet Dielli është një trup i Zi – i Xi, i ndezur: Xi dhe Xë

“Zbastika” simboli i Diellit si një nga mbishkrimet më të para njerëzore është thjesht shkronja shqipe: X = Zë = Xi/Xë = Dritë.

Ju faleminderit Mili Butka

Ajnshtajni na thote se: Errësira është mungesa e plotë e dritës. Ne mund ta studiojmë dritën dhe shkëlqimin, por kurrë errësirën. Errësira është e pranishme dhe si të tillë e kemi pranuar. Me errësirë mundemi dhe jemi të aftë për të shpjeguar mungesën e dritës.”20745979_1267988586645539_511207401764919801_o

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here