SHPËRNDAJE

Po sjellim ketu thenien e nje shqiptari te madh e te paperseritshem, Hasan Prishtines:

“Ti je i ri, me një të ardhme që unë ta uroj të lumtur për të mirën e Shqipërisë. Uroj që të jesh me shpirt të pastër, i papërlyer, me ideale të reja.
Ti duhet të ndjekësh rrugën tënde, né rrugën tonë.
Né jemi zhytur aq thellë në batakun e “politikës profesionale” sa nuk kemi sesi të shkëputemi që të ndjekim një rrugë të ré.
Ti mos na e vër veshin, shko përpara me guxim, me kurajë civile, po kurdoherë me patriotizëm.
Të jap vetëm këtë porosi, që mbase është fjala e fundit që dëgjon prej gojës sime:
Në çdo veprim, në çdo hap që të hedhësh në jetë, kurdoherë të të frymëzojë ideali patriotik, kurdoherë mos harro se Shqipëria te ju të rinjtë i ka varur të gjitha shpresat e saj.
Ne pleqtë e mbaruam misionin tonë, na quaj të vdekur.
Bëmë ç’bëmë gjer më sot, po më s’jemi të hairit.
Kujdesi ynë është që të mbahemi me nder këto pak kohë që na mbetën dhe mos ta turpërojmë biografinë tonë tani, në pleqëri”. Kemi me shume nevoje se kurre qe te rinjte te kuptojne rrugen qe duhet te ndjekin. sepse njeriu pa kombin nuk eshte asgje, e kombi pa brezat e ardhshem shuhet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here