SHPËRNDAJE
Një llogari të ndryshme në Aeneid Virgjili (3.163f) Eneu në ëndërr ka mësuar nga perëndite mbrojtëse te shtëpisë/ Penates se “Dardanus dhe Ati Iasius” fillimisht erdhën nga Hesperia, më pas riemëruar si Italia.
Kjo traditë thotë se Dardanus ishte një princ etrusk dhe se nëna e tij Electra u martua me Corythus, mbret i Tarquinia (Aeneid 7.195-242; 8. 596 ss .; 9. 10; Servio, ad Vergilium, Aeneidos, 9.10).

Miti tregon se qyteti i themeluar nga Dardanus në 847 para Krishtit.

Assisi (shqiptim italisht: [assiːzi], nga latinishtja: Asisium) është një qytet dhe komune e Italisë në provincën e Perugia në rajon Umbria, në krahun perëndimor të Monte Subasio.16195339_402588280078065_6841281465489372633_n

Assisi, i quajtur Asisium nga romakët, ishte një vend i lashtë Umbrian në një nxitje të malit Subasio. Miti tregon se qyteti u themelua nga Dardanus në 847 para Krishtit.

Pietro Lorenzetti fresco detail, Assisi Basilica, 1310–1329.

Eneu Princi i Trojes/Dardani16195840_402588800078013_2697728634249725527_n16299067_402588376744722_6419791739688763682_n

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here