SHPËRNDAJE

Në epokën para-romake, kodrat në zonën Piran ishin të banuara nga fiset ilire Histri, që ishin fermerë, gjuetarë dhe peshkatarë. Ata ishin gjithashtu piratë.

 

Disa historianë theksojne atë te “Pyros”, që do të thotë zjarrë, shkelqim zjarri i anijeve luftarke.

“Primerjalni jezikoslovec in etimolog Marko Snoj o svoji novi knjigi” [The Comparative Linguist and Etymologist Marko Snoj about His New Book] (in Slovenian). Modrijan.

Piran/Pirano është një qytet në jugeperendim te Sllovenise, në Gjirin Piran të detit Adriatik, dhe është një nga tre qytetet kryesore sllovene të Istrias.

Qyteti ka shumë arkitekturë mesjetare, me rrugë të ngushta dhe shtëpi kompakte. Piran është qendra administrative e zonës lokale, dhe një nga atraksionet kryesore turistike të Sllovenisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here