SHPËRNDAJE

Fjalët e fundit të Napoleon Zervës ishin po aq të tmerrshme sa edhe masakrat e tij kundër shqiptarëve.

Po vdes i qetë se bëra atë që doja. Pas lashë rrëke gjaku, tym, blozë, gërmadha, ulurima fëmijësh, nuse dhe gra nudo, që futeshin në furrat e ndezura, që të mos pillnin më shqiptarë, burra të varur, shpuar me bajonetë, gjuha shqipe nuk do të flitet më në tokën helene. Kjo më kënaq mua, ashtu siç kënaq tërë shpirtrat helenë”, këto ishin fjalët e tij të fundit.

Edhe pse nuk njihet si i tillë, genocidi grek nisi me 27 qershor 1944. Ushtarët e Zervës rrënonin gjithçka që gjenin përpara. Ushtarët e Zervës hynë natën në qytet dhe vranë 673 burra, gra, fëmijë, në Filat 1286, në Igumenicë 192, në Pargë 620.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here