SHPËRNDAJE

Në një fjalim të rrallë e të gjatë ish udhëheqësi komunist, Enver Hoxha kishte dënuar sulmet e ish Jugosllavisë ndaj Kosovës.

Në këtë fjalim Enver Hoxha ua bën me dije siç i quan ai serbomëdhenjëve se shqiptarët e Kosovës nuk janë vetëm, dhe se për ta do të ngritet në këmbë e gjithë Shqipëria,transmeton InfoPress.

“Ne ju themi serbomëdhenjve, miqve të sigurt e të fshehë të rusëve, se dy rrugë ka: revizionist rus e bullgar, që po sulmojnë Shqipërinë për të dal në pjesën e Adriatikut tonë:njëra është rruga e Vardarit dhe Kosovës dhe tjetra kanali i Otrantos .

Në rastin e parë pa më të voglin dyshim, gjithë populli shqiptar që jeton në Kosovë e në viset tjera të Jugosllavisë, që nga Shkupi e Kaçaniku, nga Tetova e Gostivari nga Llapi e Plava e Gucia do të ngritën në këmbë, do t’i presin agresorët.

Zjarret do të nxitet e gjithë Jugosllavia dhe invadorët, revizionistët ruso- bullgar, po të arrijnë në alpet tona, do të vijnë si nazistët gjerman kur dolën nga Stalingradi”, ka thënë ndër të tjera Hoxha në atë kohë. /Gazeta InfoPress

Për më shumë ndiqni videon:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here