SHPËRNDAJE

Është qëndisur në vitin 1908, flamuri origjinal shqiptar që gjendet në Kishën e Shën Gjergjit në Boston, dhe konsiderohet të jetë pararendës i flamurit që u ngrit në Vlorë, në vitin 1912.

Mbi këtë flamur ka njoftuar diplomati shqiptar Mal Berisha, i cili po qëndron në Boston këto ditë, i cili edhe ka vizituar nga afër Kishën e Shën Gjergjit, shkruan KultPlus.

“Dëshmitë e Patriotizmit Shqiptar më shumë se kudo tjetër në Botën e Re gjenden në Boston.

Kisha e Shën Gjergjit, vendi ku u ngjiz patriotizmi shqiptar, vendi ku predikoi Fan Noli, vendi i Vatrës dhe Konicës, është edhe sot vendi që të gjithë ne shqiptarët, pa dallim feje e krahine, duhet të vizitojmë me respekt e veneracion.

Kjo është më shumë sesa një Kishë, më shumë se një vend faljeje dhe lutjesh për ortodoksët shqiptarë.

Ky është një vend që na mbledh të gjithëve, myslimanë e të krishterë, që kemi si Krye-Fe: Shqiptarizmin”, ka shkruar Mal Berisha në lidhje me këtë shtëpi fetare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here