SHPËRNDAJE

Shkruan: TAHIR VELIU

“Kufijtë e Shqipërisë së Bashkuar fillojnë tek Tre Gurët e Zinj në Prevezë dhe ngjiten lartë në veri te Molla e Kuqe afër Nishit në Toplicë, kurse mbarojnë te Guri i Kuq i Malësisë së Madhe në veriperëndim.

Po këtë Shqipëri, me këto troje dhe me këta kufij shtetëror e shpalli shtet të pavarur dhe sovran Kuvendi Mbarëkombëtar, me Ismail Qemalin në ballë, më 28 Nëntor 1912 në Vlorë.

Shqipëria e Bashkuar, ka një sipërfaqe tokësore prej rreth 88.000 km2.”

TAHIR VELIU

Kryetar i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here