SHPËRNDAJE

“Krushq” fjalë e pastër shqipe e cila buron nga fjala, Kryq, kryqëzim, ‘lidhje’ midis dy të *kundërtave në ‘armoni të plotë, plusit dhe minusit – energji, aty ku lind fara e jetës dritë në pafundësi. {ps; fjala Kruq; kryq është e hershme sa vet mosha e njeriut]
KRUSHQI f.
1. Marrëdhënie shoqërore e afërt pa lidhje gjaku, që krijohet ndërmjet dy familjeve kur bëjnë një martesë, miqësi që lind ndërmjet dy familjeve mbi bazën e një martese.

Kemi (bërë, kemi lidhur) krushqi, kemi lidhje me anë martesash.
22448392_1323485911095806_114731522268337980_n

Nga:Mili Butka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here