SHPËRNDAJE

Tanagra është një fshat në Greqi, i vendosur në Beotia, jo shumë larg Thebes, i famshëm për figura të shumta terrakote – të ashtuquajturat. figurine nga TANAGRE.

Pausania deklaron se Graea ishte vendi ku u emërua Graikoi, fisi beotiane për të cilin fjala greke ” Graecus ” u krijua për grekët.

I njëjti qytet u përmend edhe nga Homeri në katalogun e tij të anijeve në Iliadë.

Homer, “Ilijada”, II, 498

Në kohët e lashta, Tanagra u thirr nga Poimandria, themeluesi i Poimandros, i cili mori pjesë në Luftën e Trojës. Gjithashtu njihet si skena e dy betejave – 457 dhe 426. BC

Sot ajo mund të arrihet nga veriu dhe rruga provinciale nga Thebe në perëndim.

Ajo ndodhet në juglindje të Thebes dhe Arme, në jugperëndim të Schimatari dhe në veriperëndim të Agios Thomas.

22448656_535790316757860_8273041718635144546_n22489669_535790266757865_1951714764676529728_n22528404_535790263424532_6981136841815650597_n

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here