SHPËRNDAJE

Nga Arben Llalla

Sot, në Çamëri gjendet një bashkësi e vogël besimtarësh që i përkasin kishës katolike. Kjo bashkësi fetare katolike gjendet në Prevezë të Çamërisë dhe në Janinë, të cilat i përkasin kryepeshkopit të Korfuzit, Zakinthos dhe Qefalonias.

Bashkësia katolike në Prevezë është pasuruar së fundmi edhe nga shumë emigrantë të ardhur nga Shqipëria, të cilët i janë bashkuar këtij komuniteti besimit katolik.

Shumë fëmijë shqiptarë janë pjesë e korit të liturgjisë së kishës katolike në Prevezë.

Ndërsa bashkësia fetare katolike në Janinë përbëhet nga shtetas grekë me origjinë nga Italia, Gjermania, Austria, e gjetkë, të cilët kanë krijuar familje me grekët e Janinës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here