SHPËRNDAJE

Ky koleksion i rrallë i flamujve shqiptarë është shpërndarë në rrjetin social twitter nga Nicholas Danforth. Ai paraqet simbolin tonë kombëtar në periudha të ndryshme të historisë. Të bëjnë përshtypje disa elemente në strukturën e tij. Siç është forma e shqiponjës, vendosja e një ylli herë me gjashtë cepa e herë me 5, në kohën e komunizmit.

Koleksionuesi është një amerikan.

Nicholas Danforth punon si analist në sigurinë kombëtare në BPC. Para këtij angazhimi ai merrej më çështjet e Lindjes së Mesme në Qendrën Ndërkombëtare të Fesë dhe Diplomacisë.

Është diplomuar në degën e studimeve orientale dhe afrikane në Yale. Përfundoi doktoraturën në universitetin Georgetown në vitin 2015 dhe ka shkruar shumë për Turqinë, politikën e jashtme të SHBA dhe Lindjen e Mesme,  në një sërë botimesh në gazetat prestigjioze si The Atlantic, The Washington Post, Foreign Policy, Al Jazeera etj.

Principatat shqiptare

Vilajetet shqiptare

Ndërmjet luftrave

Qeveria e përkohshme

Në kohën e mbretërisë

Në kohën e Italisë

Në kohën e Enverit

Flamuri sot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here