SHPËRNDAJE

Është më se vërtetë që Gjergj Kastrioti, e dinte ku ishte Troja!

Kur ishte si femijë 6 vjeçar, Baba i tij i kishte rrëfyer për Trojën.
Sipas një autori italian që kam lexuar, babai i Gjergjit ishte i fundit si pasardhës nga familja e Mbretrisë së Trojës, që e ruajti sekretin!

Nuk është e rastësishme kur Gjergji nga lufta me Turqit në Betejën e përgjakshme me Turqit u kthye nga Nishi me 300 Kalorës dhe u ndal në Prizeren e qëndroi një kohë të gjatë aty, meqë ishte kohë e Dimrit.

Pasi u kthye..Gjergji kishte bë marrëveshje në atë kohë me njerzit më të lartë të Perandorisë Otomane me Vatikanin me Venedikun qe ky te Hapte Qytetin e Shejtë – për të cilin shkruan – Marin Barleti –

Në qytetin e Shejtë se aty ruhen shumë Thesare të mëdha dhe me atë pasuri të formonte një forcë të madhe Ushtarake e ky të bëhej – Alexandri i dyte.

Por gjërat nuk shkuan ashtu si ishin të planifikuara dhe Gjergji u tradhetua nga njerzit me të afërt dhe nga të gjithë të tjerët, ndërsae Qyteti i Shejtë nuk u hap.

Me këtë rast Gjergji urdhëroi njerzit e tij më të besueshëm që të shkatrrohen të gjitha shenjat gjurmet që të dërgojnë te vendi ku ishte Qyteti i Shejtë për mos me ra në duar të Turqve e të tjervë se edhe njerzit në Perandorin Otomane edhe Venediku e Vatikani të gjithë e tradhtuan .
Qyteti i Shejtë – Qytet Nëntokësor një prej 8 qyteve të Trojes nuk u gjete dhe ende nuk u zbulua, por do të zbulohet se tani vetëm është gjetur vendnodhja e tij, por ende nuk është momenti për tu bërë publik./s.p./

Menjëher pas vendosjes së trupave të Kforit, çdo shtet që i kishte ketu trupat Paqëruajtëse ëdo ditë ekipe profesionale kanë hulumtuar dhe hulumtojnë edhe sot e kësaj dite për gjetjen e vendit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here