SHPËRNDAJE

Gramatika e parë e gjuhës shqipe daton në vitin 1716, pra 300 vjet më parë.

Është e shkruajtur nga një faceskan në Romë.

Papa Klementib XI, shqiptar me origjinë ka pas qenë i interesuar që të mblidheshin materiale dhe të shkruhej për gjuhën shqipe. Madje në vitet 1700 ai kish pas dërguar dhe një fraceskan, përtej detit të mblidhte materiale për gjuhën e të parëve të tij.

Fotografia e Cezar Ndreu

Fotografia e Cezar Ndreu

Fotografia e Cezar Ndreu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here