SHPËRNDAJE

Shkruan: Sami AGUSHI

Ky vend eshte Kokino (shqip, Koka), shtrihet ne verilindje te Kumanoves, ne fakt ne lindje te Presheves rreth 25 km ne vi ajrore. NASA e ka radhitur ne mesin e 4 observatoriumeve me te vjetra te Botes. Vjetersia e tij sillet rreth 4000 vjet.

Ne baze te artifakteve qe jane gjetur gjate kerkimeve arkeologjike, i takon Kultures Ilire.

Kjo deshmi e cila na orienton qe te sherbehemi me artifakte dhe deshmi nga lemia e toponomistikes te cilat si burime gjuhesore jane nje “kod” mjaft i sigurte per te deshmuar kontinuitetin Pellazgo-Iliro- Shqiptar ne keto vise…!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here