SHPËRNDAJE

Në intervistën e dhënë për Tv Pink , presidenti serb Aleksandër Vuçiç ka bërë një pohim kurajoz, por që ka përcjellë dhe pezmin e tij në raport mes asaj çka ndodh me shqiparët e kombin e tij, në lidhje me treguesit e natalitetit.

“Në 70 vjet, shqiptarët do të jenë kombi më i madh në rajon, sepse ata po rriten dhe nuk kanë probleme me politikanët e tyre, të cilët do të thonë ‘mos lindni fëmijë, mos mendoni për të ardhmen, por vetëm për rehati’”.

Ka qenë kjo deklarata e pazakontë e Vuçiçit, që në fakt, ka tentuar të godasë tek ajo elitë politikanësh serbë që nuk inkurajojnë lindshmërinë; pasi sa i përket “problemeve që kanë shqiptarët me politikanët e tyre”, ato janë po aq të mëdha sa në shumë vende të Ballkanit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here