SHPËRNDAJE

Shqiptarët e Malit të Zi fitojnë të drejtën e shpalosjes së flamurit kombëtar në qytetet me shumicë etnike, por edhe në festat e tyre familjare.

Qeveria e Malit të Zi ka miratuar më në fund kërkesën e shqiptarëve që ka qenë permanente qw prej pavarësisë së shtetit të vogël ballkanik.

Sipas ligjit të Malit të Zi, nëse shpaloseshin flamuj të tjerë shtetesh përfundoje në burg.

Një vit më parë u arrestuan dy serbë në Budva se nxorën në dritare të hotelit flamurin e vendit të tyre.

Ndërkohë, dy vjet më parë katër shqiptarë që vinin nga Europiani i Francës ku mori pjesë Shqipëria, u arrestuan në Kotorr teksa mbanin në duar në dritaret e makinës flamurin kuqezi.

Ministri Mehmet Zenka theksoi se me këtë ligj pakicat kanë të drejtë të përdorin lirshëm simbolet kombëtare në festat familjare, manifestimet kulturore dhe politike, si dhe insitucionet lokale në vendet ku përbëjnë mbi 5% të popullsisë.

Por flamujt e vendeve të tjera nuk do të lejohen të përdoren në tre vende simbol të vendit: Kuvendin e Malit të Zi, Qeverinë dhe universitetet publike e private në vend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here