SHPËRNDAJE

“Pa qenë vetë të aftë që të themelojneë shtete të mëdha e të qëndrushme, duke se ka një veti e ilirëve që të ndihmonin popujve të tjere si një forcë shtytëse përpara e lartë, që vetë ata të bëheshin mjet për të pertrirë e forcuar gjakun nordik, e me këtë mënyrë këtyre popujve të një afrije më ta u falnin përsosmëri e fuqi”

Studjuesi i shquar gjerman Hans Krahe te vepra “Ilirët dhe Indogjermanizmi i Evropës”, 1949.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here