SHPËRNDAJE

“Do të bashkohemi me Shqipni…

Nëse ndryshohen kufijtë e Jugosllavisë, atëhere shqiptarët në Jugosllavi me plebishit do të vendosin t`i bashkohet Shqipnisë, duke krijuar kështu shtetin integral të shqiptarëve në territoret e saj etnike.

7 milionë shqiptarë, autoktonë me tradita e kulturë europiane janë faktor stabiliteti në Ballkan dhe Europë.

– Pika 3 . e deklaratës së Këshillit Koordinues te partive politike shqiptare –

Kryetari – Ibrahim Rugova (HINA – 17.10.1991)

Këtë qendrim Rugova e ka shprehur në 17 Tetor të vitit 1991 për Agjencinë e Lajmeve të Kroacisë!

Rugova ishte përpara, klasa politike ecën prapa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here