SHPËRNDAJE

Shkruan: Shqipe Hoxha

Ajo kontribuoi shumë nga karakteri i saj në Minerva romake, kur kjo kulturë është evoluar. Ajo ishte fëmija i Unit, një perëndeshë triadë para-romake latine dhe midis radhëve të nëntë hyjnive të pantheonëve etruske, bia e Unit dhe Tinias.

Menrva (also spelled Menerva) was an Etruscan goddess of war, art, wisdom, and medicine. She contributed much of her character to Roman Minerva, when that culture evolved.

She was the child of Uni, a goddess from the crone-mother-daughter triad of pre-Roman Latin religion and among the ranks of the nine deities of the Etruscan pantheon, the daughter of Uni and Tinia.

sh2Allegory Minerva And Reclining Female Figure With Mercury Alighting Between Them at the Roman Colisseum

sh3The Minerva Seal

sh4Statue of the goddess Minerva in Old Town, Heidelberg, Germany

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here