SHPËRNDAJE

Në mbyllje të mbledhjeve të dy qeverive, asaj të Kosovës dhe asaj të Shqipërisë, Rama dha lajmin e rëndëisshëm për diasporën shqitpare, që do të konsiderohet 1.

Sipas Ramës ka ardhur momenti që diaspora shqiptare, pavarëisht se nga Kosova apo Shqipëria do të jetë 1 në aktivitet tona.
Rama: Më vjen mirë që të tëra hapat e ndërmarra janë hapa të mirëpërcaktuara në një drejtim të përbashkët strategjik. Nuk dua të ndalem tek marrëveshjet që sapo i kemi nënshkruar.

Dua të nënvizoi se jemi të vendosur ta fuqizojmë veprimin tonë politik e diploamtik me angazhim tërësorë qoftë në marrëdhëniet tona si dy shtete shqiptare, qoftë në qasjen tonë rajonale. Ashtu edhe në rrugën tonë të përbashkët drejt integrimit në rrugën europiane.

Vendime të rëndësishme sa i takon dhe diasportës shqiptare, që do konsiderohet një dhe për këtë arësye dhe qëndrat e kulturës dhe qëndrat që ndihmojnë në promovimin e vlerave të bashkëjetesës edhe aktivetet me përfaqësuesit e diasporës do ti bëjmë si një, pavarësisht se jemi të ndarë në dy shtetet, bota shqiptare është një dhe e pandashme.

Në mbledhjen e qeverisë që u zhvillua sot në Korçë, tek shtëpia e pavarësisë u nënshkruan 12 marrëveshje të përbashkëta. Ky ishte takimi i katërt mes dy qeverive

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here