SHPËRNDAJE

Konstantinos Pangalis shpjegon se cilët janë grekët e sotëm, cilët ishin helenët dhe SHQIPTARËT. Në një intervistë të marrë nga Tv Alter, shpjegon se ne jemi të parët e kësaj toke, shpjegon se historia e sotme greke nuk ka lidhje me të vërtetën, shpjegon se shqiptarët janë ILIRË, shpjegon se helenët jemi ne e jo grekët e sotëm!

Gazetari: Ju po na thoni, Z. Pangalis, se ka njerëz të cilët nuk janë helenë vetëm në pasaportë, po janë helenë të vërtetë.

Pangalo: Dua të shtoj disa gjëra. Kërkimi dhe zbulimi janë gjëra të paanshme. Nuk thotë kjo pëlqen, kjo nuk më pëlqen. Zotëria, si një arkeolog me eksperiencë kupton, çfarë gjen është e mirë, pastaj po mundemi t’ia gjejmë rradhën, akoma më mirë.

Tha Z. Gjeorgjialli (ekstremist i djathtë) se tema është e hapur për lëvizjen e helenëve dhe këtu biem në një kurth shumë të madh.

Sot quhemi helenë, para 30.000 viteve, si quheshim? Kjo është një dilemë. Shikojmë fise, shumë fise… Kërthiza e helenizimit gjendet nëpërmjet Thrakisë deri në Thesproti.

Gazetari: A, domethënë deri aty kemi vajtur?

Pangalo: Aty, aty, jo më larg. Aty është kërthiza, nuk flasim, e helenizimit po…

-Si mundemi të reklamojmë qytetërimin që lanë paraardhësit tanë në jetën e përditshme?

Do rri tek muhabeti i fundit që po flas për misteret e Elefshinës, në rast se nuk studiojmë fenë Judaiste, e cila është feja monoteiste e epokës së vjetër.

Ne nuk mundemi të mësojmë, as të kuptojmë dot asgjë, duhet të vazhdojmë të ndërrojmë krejt mentalitetin tonë, nuk rrotullohet e gjithë toka përreth “grekëve”. Por kthehemi ne dhe nuk arrijmë dot, kishte me të vërtetë qytetërim se as nuk kalon në mendjen tonë.

Këto që mesojmë ne sot nuk janë asgjë me të vërtetën e asaj kohe, vetëm po mësuam për Arkeologjinë Judiste, Arkeologjinë helene dhe ARKEOLOGJINË SHQIPTARE, ku tashmë kushdo munda ta shikojë saktë.

Mund të futen në Google, mund të shikojnë hartën dhe mund të shikojnë që vetëquhen SHQIPTARË, por ne i shajmë! Harrojmë se ata janë Ilirët, kështu! Janë GJERGJËT GJIGANTËT, gjigantë kanë edhe hebrenjtë tek bibla e tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here