SHPËRNDAJE

Ky që shikoni në foto është princi Paul i Jogusllavisë, me kostum tradicional shqiptar. Fotoja në fjalë është realizuar në vitin 1914. Ai ka qënë anëtari i Këshillit të Universitetit në Jogusllavi, në periudhën që mbretëronte mbreti Peter I.

Peteri ka qënë djali i madh i kushëririt të parë të Aleksandrit I. Princi Paul ishte djali i vetëm i princit Arsen, vëlla i mbretit Peter I, dhe princeshës e konteshës Aurora Pavlovna Demidova.

Ai është martuar me princesh Olgën e Greqisë dhe Danimarkës, ku në dasmën e tyre në 1923, mbreti George VI dhe duka i Nju Jorkut ishin shoqëruesit e dhëndrit, në dasmën e mbajtur në Beograd./shigjeta.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here