Letër nga Athina e Louis Arnaud Athinë, 19 dhjetor Shqiptarët që lexojnë Shekspirin – njoh nja katër a pesë -, prej disa javësh e kanë patur të pamundur për të mos sjellë e risjellë në mendje monologun e famshëm të...
Familja Ismaili, nga një vend afër Tetovës në veriperëndim të Maqedonisë ka pranuar në mesin e saj disa mysafirë jo të zakonshëm. Në fakt, ata tani janë pjesë e familjes. Prej 2 vitesh, ujqërit e egër të adoptuar nga familja, janë...
Ndër pesë flamujt më të vjetër në botë është radhitur edhe flamuri kuq e zi, flamuri shqiptar. Flamuri i Shqipërisë, është bërë në vitin 1443. Ndër flamujt tjerë që janë radhitur nga më të vjetërit në gjithë botën, është flamuri...
U themi miqvet grekë që, kombi shqiptar, i cili paskëtaj do përfundojë komb më vete, nuk do t’i lerë kurrë grekët t’a trashëgojnë Janinën” Nga Sotir Gjika, Trieste, 16 – 4 – 1913 Shtypi grek, qëkur se ra Janina e tëhu...
Fahri XHARRA 250 fshatra u rrënuan, 100-mijë njerëz emigruan, 11 krahina të begata dhe të lulëzuara Gora, Devolli, Korça, Kolonja, Leskoviku, Përmeti, Frashëri, Skrapari, Tepelena, Kurveleshi, Gjirokastra u shkatërruan: 101 vite më parë, më 1914, shqiptarët masakroheshin nga andartët e Batalionit të...
Flokët tona janë një nga aspektet kryesor i pamjes tonë fizike dhe tani studimet kanë zbuluar se gjatësia e tyre mund të përshkruajë edhe pikat tona të personalitetit. Ja çfarë tregon gjatësia e flokëve tuaj për personalitetin tuaj: Flokët shumë...
Edhe germat e përdorura në të dyja poemat e Homerit janë germa të abecedarit pellazg, i njohur qysh në kulturën pellazge Vinkë-Turdas (mijëvjeçari 6 p.e.s.) dhe i përhapur më pas në viset e tjera të mesdheut, që e huazuan...
VRANJE, 1893: Në Vranjë dhe rrethinë, sipas statistikave jetonin rreth 100.000 shqiptarë. Spastrimi i etnik i Vranjës filloj në vitet 1877-1878 dhe kulmin e arriti në vitin 1912, ku me mijra shqiptarë u vranë dhe u dëbuan nga Vranja
Shqiptarët katolikë të Shkupit ishin aristokracia e qytetit. Ata e formuan bërthamën e qytetit të vjetër, përtej Urës së Vardarit, ata i vunë bazat e shoqërive artistike e muzikore shqiptare jo vetëm për Shkupin, por për tërë Dardaninë, ata...
Një ndër mozaikët më të bukur në gadishullin Ilirik, Heraclea Lyncestis, Manastir, iliridë!