Arbreshët janë një fenomen dhe një popull krejt i veçantë në historinë njerëzore. Ruajtja e traditës shqiptare për shekuj me radhë është diçka që ka mahnitur të gjithë studiuesit dhe historianët që kanë njohur këtë popull. Këtë e pohon edhe mysafiri...
Kufijtë e Shqipërisë dhe debati i zjarrtë për to i ka fillesat që nga Kongresi i Berlinit dhe Konferenca e Ambasadorëve në Londër. Shqipëria u tkurr në të katërta anët e saj nga Fuqitë e Mëdha. Edhe pas dy luftrave...
Uliks Gjonaj, nga Kosova, jeton në Zvicër dhe ka trajnuar policitë e shumë vendeve të botës. Ai ka marrë pjesë edhe në instruktazhe me forcat speciale amerikane SWAT. Shpesh herë ai vjen në Shqipëri për të trajnuar edhe repartet speciale të...
Nga: Besir BAJRAMI Një objekt misterioz është gjetur rastësisht në malet e Sharrit në Kosovë (mbi 2000 metra lartësi mbidetare), nga fotografi shqiptar Ismet Smaili. Ky objekt duket si një transformator, por është i mbështjellë me gur e që duket se...
“Si do të ishte bota nëse të gjithë do të ishin sjellë si shqiptarët?” – John L Withers II (“Populli ynë me të drejtë duhet të krenohet se ka shpëtuar mijëra hebrej dhe midis tyre dhe shkencëtarin më të madh...
Në Shqipëri dhe jo vetëm vazhdon të ketë një kakofoni zërash politikë nëse ekziston apo jo Ligji i Luftës me Greqinë. Shpesh qeverisjet e majta apo të djathta akuzojnë njera-tjetrën, por në fakt pak ose aspak ka lëvizur rreth kësaj çështjeje. Një dokument...
Është vetëm 15 vjeç dhe mund të quhet gjeniu shqiptar i matematikës. E dhe pse familja nuk ka patur mundësi ta çojë në shkollë apo kurse private, Rei Dunja vjen vetëm me çmime nga olimpiadat ndërkombëtare të matematikës. Madje në Slloveni,...
Nga: Abdulla Mehmeti Krahina e Sanxhakut, e njihur si Sanxhaku i Pazarit të RI, ose vetëm si Sanxhaku, historikisht paraqet një krahinë të veçantë, e cila përfshin pjesën jugperëndimore të Serbisë së sotme dhe pjesën veriore të Malit të Zi të...
Në një kohë kur teza e bashkimit kombëtar sa vjen e artikulohet në qarqet e politikës mbarëshqiptare, një hartë e detajuar e një grupit ekspertësh pranë CIA amerikane parashikon që kjo gjë të ndodhë në vitin 2035. Rritja e ndikimit...
Rrënqethëse: Jem ilira, jem teuta, jem të rritur nepër lufta, gjithë shqiptarët kudo janë, nuk kanë tjetër veq një nanë: SHQIPËRI! - Shpërndaje