Në qytetin e Gjirokastrës, teksa kryheshin punime restauruese në një godinë të njohur në pazarin e vjetër, u zbulua një pus 17 metër i thellë. Pusi është zbuluar në godinën e njohur si gjashtë-këndëshi Kjo vepër sipas specialistëve, mendohet të jetë mbi...
Arben Llalla-Çamëria Në verën e nxehtë të muajt gusht, mediet andej dhe këtej kufirit shqiptaro-shqiptar bien kambanat se gjuha shqipe po zyrtarizohet në Maqedoni. Por pyetja e thjeshtë është: Përse deri tani gjuha shqipe ishte ilegale? E gjithë kjo propagandë mediatike...
Dorianët e lidhur me herkulin, ishin ilirë, kur arritën për të kundërshtuar teorinë greke se shqiptarët e jugut janë grekë të vërtetë dhe, se gjithmonë kanë qenë të tillë, shqiptarët mund të mbështeten te autoktonia ilire, për t’iu kundërvënë...
Harta e mësipërme është publikuar në rrjetet sociale, ndërsa është shfaqur si hartë e vjetër, e cila sipas publikuesve të fotos është hartë ruse. Përveç kësaj, personat që e kanë publikuar hartën pretendojnë se ajo daton që në 1881, kur...
Pellazgët, njerëzit e lashtë, paraardhësit e të gjithë popujve ind-europian, këta njerëz ishin të njohur për kulturën e tyre në Evropë, rreth tyre është e folur shumë pak, ose më mirë të themi gati aspak “Alfabeti i këtyre njerëzve misterioze...
Çështja e Kosovës, sidomos në vitin 1944, ishte një çështje e nxehtë, e cila nuk duhej trazuar. Në një varg dokumentesh të luftës, në letërkëmbime mes krerëve komunistë përmendet shpesh se çështja e Kosovës nuk duhej diskutuar, nuk duhej ushqyer,...
Duke ecur në kërkim të vendorigjinës së familjes princore të Kastriotëve, të territoreve ku shtrihej fisi i Kastriotëve, pa i vënë qëllim vetes të gjurmoj autorë e vepra të ndryshme, toponime,gojëdhëna e legjenda, që flasin për lidhjet e Gjergj...