Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Liberté” ka botuar, të martën e 25 janarit 1927, në faqen n°3, intervistën e Ahmet Zogut, dhënë asokohe të dërguarit të posaçëm të “Giornale d’Italia”, në lidhje me paktin italo-shqiptar, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet...
Një ngjarje interesante ka ndodhur në qytetin e Ohrit. Disa turistë janë ankuar për faturën e fryrë që u’a ka sjellur restauranti, pasi kishin përfunduar drekën. Mbi 50,000 denarë apo 833 euro ishte totali, që i la të shokuar turistët, që...
Një zjarr i rëndë shpërtheu në një bllok banesash në Alby të Suedisë të dielën në mbrëmje. Sipas mediave vendase një shqiptar së bashku me fqinjët e tjerë janë kthyer në heronj, duke u ardhur në ndihmë të rrezikuarve dhe...
Të vërteta të guximshme të shkruara nga shkrimtari grek Nikos Dimou. Historia është e patjetërsueshme, megjithatë grekët gjithnjë kanë shtrembëruar faktet në librat shkollorë, duke u transmetuar brezave të “vërteta të rreme”. Dimou, duke theksuar “alergjinë” e kombit të tij...
Besoj keni dëgjuar që në ditët e sotme lufta nuk është më me heshta, shpata dhe pushkë, (përgjithësisht) por sot lufta e vërtetë është lufta e tregjeve, dhe per tregje.Në Shqipërinë e viteve ’90 – ’95 ishin në gjendje...
Historiani zviceran, Aleksandre Lambertka vizituar Shqipërinë dhe ka filluar të njoh çështjen shqiptare që në rini të tij me kërkimet e bëra në Arkivin e Lidhjes së Kombeve Gjenevë,historiani ndalet në zhvillimet pas Luftës së Dytë Botërore, duke shprehur...
Kanë kaluar disa muaj nga lajmi i jashtëzakonshëm i arkeologëve kroat se historia Ilire do të rishkruhet dhe me këtë edhe historia e Ballkanit dhe Europës. Më së miri këtë zbulim për ilirët e ka vlerësuar Nju Jork Times, kur...
Konventa jugosllavo-turke e vitit 1938 dhe marrëveshja Jugosllavi-Turqi-Greqi e 28 shkurtit 1953 e njohur si pakti ballkanik e nenshkruar ne Ankara. Në bazë të hulumtimit sistematik të dy shërbimeve konzullare (sektorit të pasaportave) jugosllave dhe turke, dëshmohet se në periudhën...
Shkruan: Fahri XHARRA Konferenca e Ambasadorëve i nisi punimet në Londër, më 17 dhjetor 1912 e vazhdoi deri, më 29 korrik 1913. Përcaktoi të ardhmen e Shqipërisë mbi pavarësinë e vendit, por siç dihet nga këtu Shqipëria doli e përgjysmuar...
Një dokumentar italian ka hedhur dritë mbi prejardhjen e shqiptarëve. Dokumentari italian titullohet“Pellazgët, populli hyjnor që jeton” ai fillon me pak shpjegim emri, duke e nisur nga Iliria, siç quhej në antikitet, me “Illo” që do të thotë “yll”. Më...