Koronavirus mund të përhapet “si zjarri i egër”, veçanërisht kur njerëzit qëndrojnë së bashku, tha Dr. Anthony Fauci, drejtori i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive të Shteteve të Bashkuara.

“Ka një aftësi fenomenale dhe efikasitet në përhapjen nga personi në person,” tha Fauci në Cuomo Prime Time të hënën. “Ky virus ka një aftësi të madhe dhe përhapjet si zjarri i egër. Ne e kemi parë atë në përgjithësi dhe në situata të kufizuara. “

“Kur njerëzit qëndrojnë grumbull bashkë, ky virus përhapet aq lehtë sa çdo virus që unë kam njohur ndonjëherë, përveç fruthit ndoshta,” tha Fauci.

“Rastet mund të shfaqën përsëri nëse njerëzit nuk mbajnë distancimin shoqëror dhe masa të tjera për të zvogëluar përhapjen e virusit”, tha Fauci.

Fauci tha se ai është shumë i ndjeshëm ndaj dobësive të distancës fizike dhe krizës ekonomike që këto politika kanë shkaktuar.

“Do të duhet të jesh kaq i zjarrtë për të mos ndier me të vërtetë dhimbjen që ndjejnë njerëzit,” tha Fauci.

Fauci tha se përpjekjet për zbutjen e koronavirusit funksionojnë dhe janë akoma thelbësore për të mbajtur të ulur numrin e rasteve dhe vdekjeve, edhe nëse njerëzit nuk pajtohen me nevojën për distancim fizik.

“Ndjehem se kam një detyrim moral të jap llojin e informacionit që po jap,” tha Fauci.

“Ka shumë njerëz që nuk do të pajtohen me mua. Disa prej tyre më thonë se jam i çmendur. Kjo është pjesë e lojës. Unë do të vazhdoj t’ju jap informacionin që mendoj se është i nevojshëm për të marrë vendime që mendoj se janë vendime të kujdesshme”, përfundon Fauci.