Rajoni i Sanxhakut shtrihet në veri të Malit të Zi dhe dhë në pjesën jug-perendimore të Serbisë, deri në kufirin me Bosnjën.
FMimages.net ju sjellë disa fotografi të realizuara në vitin 1932 nga dy profesor të Universitetit të Harvaradit: Parry Milman dhe Albert Bates.

Në Sanxhak, Pazari i Ri, Berane, Bjelo Polje, Plevlje shumica e banorve ishin shqiptar ku në këto foto dallohen me plisa të brdhë në vitin 1933, sot te gjithë janë asimiluar në boshnjak dhe nuk flasin shqip por gjuhen serbe.